Vind je droombaan als software developer!

Werk in een team aan echte projecten. Ontwikkel jouw skills in 12 maanden en word junior softwareontwikkelaar.

Deelnemer codepracticum
Icon money

Een goed startsalaris

Bij CodePracticum krijg je vanaf dag één betaald!

Icon theorie en praktijk

Meer dan alleen theorie

Je werkt vanaf het de start al aan softwareprojecten van écht bedrijven.

Icon start / launch

Toekomst met perspectief

Enorme kansen op de arbeidsmarkt met maar liefst 45.000 openstaande ICT-vacatures in 2023.

Sinds 2014 honderden developers opgeleid voor o.a.

Stater
anwb
mandemakers
macaw
nos
Axians

Wat levert het CodePracticum jou op?

Het CodePracticum is een praktijkgerichte opleiding waarin je in slechts 12 maanden wordt omgeschoold tot softwareontwikkelaar. Het is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, U-TECH community en Qien. Ons unieke programma stelt je in staat om vanaf het begin te werken aan echte softwareprojecten van bedrijven. Je krijgt inzicht in de werking van ICT-afdelingen binnen organisaties en werkt volgens industriestandaarden aan uitdagende

softwareprojecten. Naast de praktijkervaring bieden we een intensieve technische opleiding om je voor te bereiden op de taken en verantwoordelijkheden als softwareontwikkelaar. Gedurende het traject word je begeleid door ervaren softwareontwikkelaars die je ondersteunen bij je ontwikkeling.

Na 12 maanden van werken en leren bij ons, krijg je de kans om als junior softwareontwikkelaar aan de slag te gaan bij onze opdrachtgever. Daarnaast bieden we een speciaal soft skill-traject aan, waarin je niet alleen je technische vaardigheden aanscherpt, maar ook je soft skills verder ontwikkelt. Zo ben je goed uitgerust om zowel op technisch als persoonlijk vlak succesvol te zijn in je carrière als softwareontwikkelaar.

Foto developers Qien

1. Theorie opleiding

Tijdens jouw traject bij het CodePracticum krijg je een goede combinatie van theorie en praktijk volgens industriestandaarden. Je krijgt een 8 tot 12 weken lang een goede theoretische basis en brede kennis van diverse programmeertalen als junior software ontwikkelaar waardoor je zowel bekend raakt de “voorkant” als de “achterkant de website. Op deze manier wordt je klaargestoomd voor jouw praktijkperiode.

2. Praktijkervaring

Nadat je de theoretische kennis hebt opgedaan ga je aan de slag met echte softwareprojecten van jouw toekomstige werkgever. Tijdens deze periode zul je volgens de SCRUM projectmethode stapsgewijs en samen met jouw team code leren schrijven en functionaliteit opleveren. Naast vakinhoudelijke kennis wordt er ook aandacht besteed aan jouw persoonlijke vaardigheden zoals effectief communiceren en samenwerken.

Mensen aan het programmeren
Foto developers

3. Aan de slag bij opdrachtgever

Na 1 jaar praktijk en theorie ben je klaar om aan de slag gaan bij onze opdrachtgever en jouw toekomstige werkgever. Daar zul je werken aan de verdere ontwikkeling van jouw carrière als software ontwikkelaar.

Tijd voor actie!

Ben je enthousiast geworden door wat je hier hebt gelezen? Aarzel dan niet om je aan te melden via het onderstaande formulier. Wij nemen vervolgens contact met je op. Na een kennismakingsgesprek volgt er een test, waarbij we beoordelen of we verwachten dat je het traject succesvol kunt doorlopen. Als we een goede match zien, ben je klaar om van start te gaan!

Icon formulier

Meld je aan via ons formulier

Icon meeting

Voer een kennismakingsgesprek

Icon developing

Toon je vaardigheden met een test

Aanmelden / solliciteren

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Op zoek naar ICT talent?

Foto Hamid Haloti
Hamid Haloti

Vragen over het traject voor deelnemers

Joey Corrigan