Besteed softwareprojecten uit aan jouw toekomstige developers

Laat ons jouw toekomstige softwareontwikkelaar binnen 12 maanden opleiden, terwijl ze gelijktijdig aan jouw softwareproject werken.

Foto developers
CodePracticum is een samenwerking tussen Gemeente Utrecht, U-TECH community, Qien en CodeCafé.

Sinds 2014 honderden developers opgeleid voor o.a.

Stater
anwb
mandemakers
macaw
nos
Axians

Er staan meer dan 4000 ICT-vacatures open in de regio Utrecht!

Geen wonder dat je in deze overspannen arbeidsmarkt moeite hebt met het invullen van jouw ICT-vacature. Volgens onderzoek wordt deze overspannen arbeidsmarkt in stand gehouden doordat er jaarlijks te weinig ICT-studenten afstuderen. Zij-instromers zouden een gedeelte van dit probleem op kunnen lossen, maar bedrijven hebben vaak niet de tijd en middelen om deze mensen een kwalitatief onboarding programma te bieden. Tot slot zijn trainees vaak een dure investering en hebben zij veel tijd nodig voor het bedrijf om rendabel te worden.

Wij denken dat dit anders kan. Het CodePracticum biedt een oplossing door het werven, opleiden en begeleiden van de zij-instromers met minimaal MBO 4 niveau en deze in te zetten op jouw software projecten. Op deze manier neemt het CodePracticum het volledige inwerkproces inclusief opleiding over, leveren we werkende code op en krijg je het exclusieve recht om de zij instromer over te nemen. Je betaalt een kostendekkend bedrag voor de inzet van de zij instromer en een commercieel tarief voor de begeleiding. Wij werken op basis van de SCRUM methode en wij hebben een single point of contact nodig die betrokken is bij het project en die kan afstemmen met de Product Owner die vanuit het CodePracticum is aangewezen.

Icon website development

Er wordt daadwerkelijk software voor jouw bedrijf opgeleverd.

Illustratie developer

Er wordt daadwerkelijk software voor jouw bedrijf opgeleverd.

Icon Money Growth

Er wordt daadwerkelijk software voor jouw bedrijf opgeleverd.

Hoe werkt het CodePracticum?

 • 1

  Meld jouw softwareproject aan

  Meld jouw softwareproject aan via het onderstaande formulier. In dit formulier geef je een omschrijving van het softwareproject. Denk hierbij aan wat je precies wilt uitbesteden, in welke programmeertaal er gewerkt moet worden, en vertel ook iets over de organisatie.

 • 2

  Introductiegesprek

  Maak kennis met de drijvende krachten achter ons team tijdens een introductiegesprek. Hierin nemen we niet alleen de tijd om je beter te leren kennen, maar duiken we ook vol enthousiasme in jouw voorstel. Samen exploreren we de mogelijkheden en bespreken we hoe jouw visie zich kan ontvouwen met de ondersteuning van ons CodePracticum.

 • 3

  Start werving

  Bij CodePracticum zijn we op zoek naar gemotiveerde zij-instromers die zich willen ontwikkelen tot vaardige softwareontwikkelaars. We hanteren een zorgvuldige wervingsprocedure omdat we op zoek zijn naar mensen met potentieel die, onder de juiste begeleiding, kunnen uitgroeien tot waardevolle krachten in de ICT-sector.

 • 4

  Start opleiding

  De deelnemers duiken meteen in een intensieve opleiding, die speciaal is ontworpen om hen vakkundig klaar te stomen voor jouw softwareproject. Door een combinatie van theoretische kennis en praktische vaardigheden, worden ze snel en effectief omgeschoold tot competente ontwikkelaars die klaar staan om uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen te leveren.

 • 5

  Contactpersoon vanuit jouw organisatie

  Deze persoon speelt een cruciale rol door als brug te fungeren tussen uw team en het CodePracticum. Als betrokken navigator van het project, zal deze contactpersoon nauw samenwerken en afstemmen met de Product Owner die vanuit CodePracticum wordt toegewezen. Dit zorgt voor een gestroomlijnde communicatie, snelle besluitvorming en een efficiënt proces dat is afgestemd op het realiseren van jouw doelstellingen.

 • 6

  Werken aan jouw softwareproject

  De deelnemers storten zich vol enthousiasme op jouw softwareproject. Gewapend met de kennis en vaardigheden die ze tijdens de intensieve opleiding hebben opgedaan, zetten ze zich in om kwalitatieve oplossingen te ontwikkelen die jouw visie tot leven brengen.

 • 7

  Oplevering softwareproject

  Bij CodePracticum geloven we in een oplevering die niet alleen voldoet aan de eisen, maar ook een verhaal van groei en transformatie vertelt. Het is het resultaat van een samenwerking waarbij nieuw talent, begeleiding en jouw unieke visie samenkomen om iets buitengewoons te creëren.

 • 8

  Overname junior softwareontwikkelaar

  Dit is niet zomaar een overname; het is het begin van een vruchtbare relatie met junior softwareontwikkelaars die al vertrouwd zijn met uw bedrijfscultuur, uw doelstellingen en de nuances van jouw project. Met CodePracticum heb je niet alleen een succesvol project gerealiseerd, maar ook een waardevolle investering in menselijk kapitaal gedaan die de groei en innovatie van jouw organisatie zal voeden.

Samenwerking Gemeente Utrecht, U-TECH community, CodeCafé en Qien

CodePracticum, een samenwerkingsverband tussen Gemeente Utrecht, U-TECH community, CodeCafé en Qien, tackelt het ICT-personeelstekort door zij-instromers te transformeren tot junior softwareontwikkelaars.

Met onze geïntegreerde aanpak combineren we omscholing met directe praktijkervaring. De deelnemers werken aan uw softwareprojecten en krijg je de kans om nieuw, gepassioneerd talent aan jouw team toe te voegen.

CodePracticum staat voor gezamenlijke groei en het creëren van win-win situaties die de toekomst van de technologie-sector positief beïnvloeden.

Vragen / aanmelden softwareproject

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Op zoek naar ICT talent?

Foto Hamid Haloti
Hamid Haloti

Vragen over het traject voor deelnemers

Joey Corrigan